El Camí de Ronda de Salou: una autèntica joia a la vora del mar

Una de les joies més recents i espectaculars de la nostra destinació és, sense cap dubte, el Camí de Ronda. Aquest sender de gairebé 6,5Km, recorre la costa de la nostra ciutat des del monument de Pilons fins a Replanells (2km) i, mitjançant els camins originals (4,5km), fins al Far de Salou. En el seu punt més elevat, el recorregut s’alça 77 metres sobre el nivell del mar tot regalant unes vistes privilegiades a petits i grans.

En la seva primera part –si comencem per Pilons–, el Camí de Ronda ens ofereix un autèntic espectacle visual: la “vela” que forma el monument creat per l’artista Antoni Rosselló simbolitza la unió de la terra, el mar i el vent, i reflecteix a la perfecció la naturalesa de Salou. Des d’aquest punt, habitants i turistes poden contemplar els millors capvespres de la Costa Daurada.

Si resseguim el Camí en direcció nord, ens trobem amb una passarel·la de fusta que sembla flotar per damunt les ones mentre ressegueix la costa de Salou. De seguida descobrim, amagada de les inclemències, la Cala Capellans, de 209 metres, una de les més populars de Salou, la qual cal creuar per tal de continuar per la segona part del Camí de Ronda.

Mentre ens enfilem als penya-segats que recorren el nostre litoral, descobrim la zona més tranquil·la del Camí de Ronda. L’alçada en aquest punt ens regala una vista gairebé d’ocell del Mar Mediterrani. D’aquí, avancem en direcció a la petita Cala Llenguadets, de només 61 metres, una autèntica delícia de la nostra destinació. Poc després, i mentre el Camí s’enfila novament per la roca blanca de la costa, arribem al punt àlgid del recorregut: la Platja Llarga, de 646 metres.

Així doncs, si busques una destinació que combini les millors platges, gastronomia i oferta lúdica de la Costa Daurada, el teu lloc és Salou. I si a més vols enamorar-te de la nostra ciutat, llavors no pots perdre’t el Camí de Ronda.