Història i cultura es donen la mà a la Torre Vella de Salou

La Torre Vella de Salou, també coneguda com a Torre de Barenys o Torre de Carles V, és una de les construccions arquitectòniques més importants de la capital de la Costa Daurada.

Us proposem que descobriu l’immoble, bastit durant el renaixement, i que té una planta quadrada de deu metres. La construcció de la Torre Vella es va fer al segle XVI al terme de Barenys, tot obeint les ordres dictades per l’Arquebisbe de Tarragona, en Pere de Cardona, de bastir un espai protegit que servís per front als atacs dels pirates.

Torre Vella Arc

Amb el pas dels anys, cap al segle XVIII, es va dur a terme la construcció de la masia annexa, que es va unir a la torre original a través d’un pont. Avui, la Torre Vella de Salou presenta tres plantes d’alçada comunicades per una escala de cargol feta de pedra. L’edifici, d’una singular bellesa, conserva diferents elements decoratius a les finestres. L’obra també ha viscut diversos processos de restauració.

Després d’una història carregada de moments únics, modificacions i diversos propietaris, la Torre Vella acull avui dia els grans esdeveniments culturals que s’organitzen a la ciutat, a més de ser la seu permanent del Museu de l’Esmalt Contemporani.