Descobrint Salou: un viatge a través de l’art, la història i la cultura urbana

Submergeix-te en el patrimoni cultural ple d’escultures, monuments històrics i art urbà que fan de Salou una destinació única a la Costa Daurada.

Salou és una ciutat plena d’art i cultura, on cada racó té una història per explicar. Els seus carrers i places estan impregnats d’un llegat que parla del seu passat i també de la seva identitat. Endinsa’t en el patrimoni artístic i cultural que defineix el municipi i descobreix l’encant que envolta totes les seves representacions:

Escultures

Des de la imponent figura del Rei Jaume I al carrer Colom fins a la representació de les puntaires al passeig Jaume I, cadascuna de les escultures del municipi explica una història única que ens connecta amb l’essència de Salou. També celebrem la riquesa cultural amb l’estàtua del Ball de Bastons a prop de l’església de Santa Maria del Mar i les Tres Gràcies situada a la Torre Vella.

Monuments

Els monuments són testimonis del passat i també de l’evolució que hem tingut fins a l’actualitat. El Monument al Pescador, al Moll de Costa on els pescadors amaraven les barques, evoca les arrels marineres. Situat al passeig, el monument al Rei Jaume I celebra la seva partida cap a la conquesta de Mallorca el 1229. I a Pilons, una escultura en forma de vela, homenatja l’antic port pesquer i ofereix vistes impressionants de la costa, unint el passat i el present.

Art urbà

Salou també té espai per a l‘art urbà, que dona vida als nostres carrers. Hi ha fins a tres murals diferents, obra de la gran artista Pilarín Bayés, que s’encarreguen de rememorar el passat a través de les seves il·lustracions. A més, l’art de carrer afegeix un toc de vitalitat amb grafits a la façana de la Masia Tous, al passeig Jaume I i a la zona de Cala Crancs.

En definitiva, no pots deixar passar aquesta oportunitat de descobrir la història i la creativitat que impregnen els carrers del municipi, i deixar-te captivar pel seu encant únic.

Salou t’espera amb els braços oberts perquè exploris i gaudeixis del seu llegat cultural. 

Vine i descobreix la màgia que l’envolta!