Descobreix Salou amb el Trenet

Des d’aquesta temporada, el trenet de la capital de la Costa Daurada us ofereix un viatge circular per a tastar, al vostre ritme, els principals atractius de Salou.

La primera parada es troba a la plaça Europa, centre neuràlgic de la destinació. Des d’aquí, pugeu al tren i comenceu una experiència que s’aturarà, per primer cop, a Pilons –obra d’Antoni Roselló–, un dels símbols de la ciutat i un homenatge als pescadors de Salou. Així mateix, aquest punt marca l’inici del Camí de Ronda, que podeu recórrer fins a arribar a Replanells, on hi trobareu la segona parada del vostre viatge.

Platja de Llevant.  Salou, Tarragonès, Tarragona

D’aquí, el Trenet ens porta fins al Cap Salou, un accident geogràfic de gran bellesa situat entre la Penya Tallada i el Far de Salou. Des de la Punta del Cavall –el sortint més pronunciat de la nostra costa– podreu admirar les vistes i capvespres més espectaculars del nostre litoral.

Foto01

A la vora d’una nova parada del Trenet, hi trobareu el Far de Salou –amb el seu espectacular mirador–, construcció que ha il·luminat als navegants que vorejaven la Costa Daurada des del 1858.

Far01 còpia

Des d’aquí, el Trenet s’enfila fins a Cala Crancs, una bella cala d’arena fina i daurada que acull construccions com els Tres Triangles, bastits per Antoni Bonet i Castellana l’any 1961.

El recorregut es dirigeix ara en direcció al nucli de Salou, fins a arribar a la Masia Catalana, una construcció originalment concebuda l’any 1974 i que avui acull, entre d’altres, el mercat d’artesania durant els mesos d’estiu. A la vora, hi trobareu el Parc de la Ciutat, un espai natural que us ofereix un autèntic paradís que no us podeu perdre.

Masia Catalana 2016

A continuació, és l’hora de les emocions fortes, amb la parada a PortAventura World: 6 zones temàtiques, la muntanya russa més alta d’Europa, SesamoAventura… la destinació perfecte per a tota la família!

Mediterrània PA (blog)

El Trenet de Salou us permet descobrir, en la següent parada, la majestuositat de la Torre Vella, una de les edificacions icòniques de la capital de la Costa Daurada i que, avui en dia, acull exposicions temporals. Ben a prop, s’hi troba l’estació del Carrilet, bastida el 1887 per a acollir els primers turistes que van arribar a la nostra destinació.

Rafael López-Monné

St Maria Mar 01

En l’últim tram del recorregut de Trenet, descobrireu el port, on hi podreu admirar l’església de Santa Maria del Mar, que data del segle XVIII. A la vora, l’edifici de la Capitania (1820), un dels edificis principals del Port de Salou.

Foto02

MonumentPescador1

Finalment, i ja en la principal artèria de la ciutat, podreu admirar el monument del Pescador –obra de Ramon Ferran–, així com les Fonts Ornamentals, un autèntic espectacle d’aigua, llum i color. I com a última parada, arribareu al monument Jaume I, homenatge al monarca català que va salpar des de Salou al segle XIII cap a la conquesta de Mallorca. Us ho perdreu?

Imprimir

Trenet preus (2016)