El Cap Salou: l’indret més natural del municipi

El Cap Salou és una zona de gran interès natural, històric i geològic, i de fet és l’única zona declarada com a espai d’interès geològic entre el Delta de l’Ebre i la Costa Brava. Ens acompanyeu a descobrir-lo?

Situat a l’extrem est del municipi ─tot just a tocar de Vila-seca La Pineda─, el Cap Salou forma part del projecte sostenible del Camí de Ronda del nostre litoral i acull 4 de les cales més naturals de Salou (la Penya Tallada, Cala Font, Cala Vinya i Cala Crancs), que podreu descobrir gràcies a aquest camí costaner de 6,5 km que s’inicia a la zona de Pilons.

L’espai del Cap Salou està envoltat de moltes joies naturals adaptades a les peculiars condicions climatològiques mediterrànies: roques mil·lenàries; ocells com les aus dels penya-segats o les aus marines; plantes com el Limonium Gibertii, la Savina Litoral o els uniformes fons sorrencs on es desenvolupen els prats de posidònia, que serveixen d’aliment i refugi de part de la fauna i flora que cohabita al Cap Salou.

Precisament aquests prats submarins de posidònia ─que s’estenen per tota la costa de Tarragona─ creen uns hàbitats de gran valor exercint una considerable tasca en la protecció de la línia de costa de la erosió. A més, també se’ls considera un bon bioindicador de les aigües marines costeres.

Si voleu gaudir de les increïbles vistes que us regala el mar Mediterrani, no us perdeu la ruta dels miradors. I és que al Cap Salou, i d’oest a est, hi podreu trobar la Punta del Cavall, la Cala Morisca i el Far de Salou, un autèntic luxe per a amants de la fotografia. També pels més romàntics, us recomanem capturar les fantàstiques postes de sol que s’hi poden vuere i compartir les vostres imatges amb el hashtags #CapSalou i #LoveSalou!

Sabíeu que un dels punts més simbòlics d’aquesta zona és el Far de Salou? Es tracta d’una imponent construcció que data de l’any 1858, rodejada de plantes autòctones com l’esparreguera, el pi blanc o el lliri de mar, i que encara avui exerceix la seva funció com a far.

A més a més, i pels amants de la vida saludable, Cap Salou és un indret ideal per a la pràctica de l’esport durant els 365 dies de l’any. És per això que els apassionats de les excursions aprofiten la seva visita al nostre municipi per a redescobrir aquesta joia natural salouenca.

Us agrada la natura, la vida saludable i el Mediterrani? El vostre lloc és el Cap Salou!