Passeig Jaume I, l’artèria principal de Salou

Pocs indrets com el Passeig Jaume I de Salou es transformen tant durant el dia. Probablement per això és un escenari molt estimat pels salouencs i també els turistes que visiten la capital de la Costa Daurada. Ens acompanyeu a descobrir-lo?

De bon matí, quan la llum càlida del sol comença a despuntar, és l’escenari ideal per a córrer. Si us agrada capturar quilometres us recomanem calçar-vos les vambes per descobrir el Passeig Jaume I, mentre escolteu la fantàstica banda sonora de les onades del Mediterrani que acaronen la daurada sorra de la platja de Llevant.

De nit, no us penseu que la gent se’n oblida, tot al contrari! Perquè al Passeig Jaume I hi són ubicades les fonts ornamentals. Per això, durant tot l’estiu, menuts i no tant menuts passegen per aquest indret per, entre queixalades als gelats, refrescar-se pels recorreguts que proposen els brolladors d’aigua, d’entre els quals en destaquen la Font Cibernètica, la Font Lluminosa i la Font Laberint.

No us oblideu pas que el Passeig Jaume I de Salou és un indret amb història. De ben segur que les tropes comandades per Jaume I i capitanejades pels nobles catalans van trepitjar aquest indret quan van emprendre el viatge cap a Mallorca. Això succeïa l’any 1229 i en commemoració a l’efemèride, des del 1965, la figura del monarca català creada per l’arquitecte Salvador Ripoll i esculpida per Lluís Maria Saumells, presideix el passeig des d’una posició privilegiada.

Finalment, no podeu marxar de Salou sense admirar la bellesa d’una de les joies més destacades de la nostra ciutat: els Xalets Modernistes.

Així doncs, ens veiem al Passeig Jaume I de Salou?