Salou reuneix tradició i gastronomia al voltant del calamar

Us agraden els calamars? Com els preferiu? A la romana? En suquets de pescadors? Com a protagonista absolut de plats innovadors? Si sou uns fans d’aquest mol·lusc, no us perdeu la Festa del Calamar, que s’allargarà fins aquest diumenge però, sobretot, les Jornades Gastronòmiques del Calamar “Del mar a la taula”, que vint restaurants del municipi oferiran del 2 a l’11 de desembre.

A la Festa del Calamar hi participen 28 embarcacions i un centenar de pescadors, que surten cada dia de 15.15h a 18.30h. Com marca la tradició, un coet marca l’inici i el final de la jornada de pesca del Concurs. Quan tornen a terra ferma, els pescadors entreguen el que han trobat i es puntuen les captures a aquesta raó: calamar, 100 punts; sípia, 20 punts; i pop, 10 punts.

Setmana Calamar 2016

En el marc d’aquesta festa, el dissabte 3 de desembre se celebrarà el tradicional Sopar del Calamar amb el lliurament de premis als pescadors guanyadors, a les 21.30h al Club Nàutic de Salou.

L’endemà diumenge, el relleu el pren una Jornada Popular, que començarà a les 10 del matí i que s’allargarà fins a les 15h, i que oferirà, entre d’altres atraccions: inflables, taller del Club Xic’s i mascotes, sessió musical (a partir de les 10h), actuació dels Atabaladors de Salou (a partir 12h), concert d’“Els Cremats” (cap a les 12.30h), i una degustació popular d’arròs negre, a partir de les 13h, al simbòlic preu de 2€.

Cartell Jornades Calamar (blog)

Pel que fa a les Jornades Gastronòmiques del Calamar “Del Mar a la Taula”, aquestes se celebraran del 2 a l’11 de desembre i en elles hi participaran vint restaurants que oferiran menús de la cuina del calamar amb preus que oscil·laran entre els 9,90€ i els 80€. La mitjana de preu dels menús se situa sobre els 20 i els 30€.

Bon profit!