Aquest estiu, descobreix les 9 platges i cales de Salou

L’arribada de l’estiu fa que les 9 platges i cales de Salou esdevinguin el punt de trobada per als amants del sol i el mar, les activitats nàutiques, la vida saludable, la natura… Ens acompanyeu a recorre-les totes?

El nostre viatge per les 9 platges i cales ─totes elles amb la certificació de qualitat ambiental 14001─ comença a la platja de Ponent, a la part més occidental de Salou. Amb poc més d’un quilòmetre de longitud, aquesta platja urbana destaca per la seva accessibilitat i proximitat amb el nucli de la capital de la Costa Daurada.

Rafael L—pez-MonnŽ

A continuació, accedim a la platja de Llevant, possiblement, la més simbòlica i representativa de la nostra destinació. Un any més, ha estat guardonada amb la Bandera Blava com a reconeixement a la seva excel·lència i compta amb la bandera Q de qualitat de serveis, juntament amb la platja de Ponent. Discorrent en paral·lel al Passeig Jaume I i als xalets modernistes de Salou, aquesta platja urbana –d’uns 1.200 metres de longitud– esdevé el gran punt neuràlgic de la ciutat.

A través del Camí de Ronda ─un espectacular projecte sostenible de recuperació del litoral de Salou─, i resseguint la costa, accedim ara a la platja dels Capellans ─guardonada un any més amb una Bandera Blava–, un dels indrets amb més encant de Salou. Amb poc més de 200 metres, aquesta petita platja presenta una entrada suau i accessible al mar Mediterrani, així com un marc incomparable per a gaudir de la vida saludable.

La següent platja del camí és cala Llenguadets, una autèntica joia vora el mar. Es tracta d’una cala plena de pau i tranquil·litat, aigües transparents i sorra daurada, ideal per a desconnectar de la rutina diària.

Més endavant, i encara en el trajecte del Camí de Ronda, entrem a la platja Llarga, un autèntic paradís natural on gaudir de les activitats a l’aire lliure.

Les 4 cales que us presentem a continuació –situades a la part més oriental del Cap Salou– són les més tranquil·les i aïllades del nucli urbà però, alhora, les que més us permetran gaudir de la natura: ens referim a les cales Penya Tallada, Cala Font, Cala Vinya i Cala Crancs.

Penya Tallada es troba en un emplaçament senzillament màgic. El caprici de la natura ofereix als banyistes que la visiten un marc incomparable, gràcies a les espectaculars roques, pinedes i vegetació autòctona que l’envolten.

A continuació, i en direcció est, descobrim a través de petits i encantadors accessos les petites Cala Font –també coneguda amb el nom de Cala Pinetell– i Cala Vinya, situades a escassos metres l’una de l’altra. La pràctica d’activitats com l’snorkel esdevenen ideals, gràcies a la poca profunditat de les cristal·lines aigües de la zona.

Finalment, arribem a Cala Crancs, la parada final del nostre recorregut, i situada a la zona més oriental del litoral de Salou. Es tracta d’una cala envoltada de roques i vegetació accessible des del Cap Salou a peu o en bicicleta, fet que reforça l’esperit natural de la cala, i que podreu admirar des de l’espectacular mirador de Cala Morisca.

Així doncs, no ho oblideu: si us agraden la platja, les activitats i, sobretot, les vacances en família, gaudiu de les 9 platges i cales de Salou de manera responsable. Salou us espera millor que mai!