Descobriu la història de Salou

Sabíeu que els ibers i la civilització romana formen part de la història de Salou? I que la nostra ciutat va ser l’objectiu dels pirates? Acompanyeu-nos a descobrir el passat de la capital de la Costa Daurada.

Va ser a l’obra “l’Ora Marítima” de l’escriptor romà Aviè (segle IV) on primer s’anomena Salauris, punt que marca els primers assentaments d’ibers i romans a la zona.

Propietat del Patronat de Turisme de Salou

Segles més tard (1211 – 1673), l’Arquebisbat de Tarragona es va fer amb la jurisdicció de Barenys i Emprius a Salou. Durant aquest període, el Rei Jaume I va protagonitzar la primera data històrica de Salou: el 6 de setembre del 1229 va partir del port de la ciutat en direcció a la conquesta de Mallorca.

Propietat del Patronat de Turisme de Salou

Ja al segle XVI, i sota l’atac constant del pirates, Pere de Cardona va fer construir diversos torres de vigilància, com la Torre Vella (1530). Els segles XVIII i XIX van veure la construcció de l’Església de Santa Maria del Mar, la Capitania i la Nova Duana.

Propietat del Patronat de Turisme de Salou

És a la segona meitat del segle XIX que Salou comença a rebre els primers estiuejants, tot aprofitant infraestructures com el Tramvia entre Salou i Reus, conegut com el Carrilet.

La construcció dels Xalets Modernistes (a partir del 1918), el Monument a Jaume I (1965) o la Font Lluminosa (1973), i la Segregació de Vila-seca (30 d’octubre del 1989) són només algunes de les fites més recents de la capital de la Costa Daurada.

Sabies que l’emprenta dels pirates encara és visible a Salou?

Trobeu més detalls de la història de Salou en aquest enllaç