Història i cultura es donen la mà a la Torre Vella de Salou

La Torre Vella de Salou, també coneguda antigament com a Torre de Barenys o Torre de Carles V, és una de les construccions arquitectòniques més importants de la capital de la Costa Daurada. La coneixeu?

Aquesta espectacular construcció ─bastida durant el Renaixement─  té una planta quadrada de deu metres. La construcció de la Torre Vella es va fer al segle XVI al terme de Barenys, sota les ordres de l’Arquebisbe de Tarragona, Pere de Cardona, de construir un espai protegit que servís per front als atacs dels pirates.

Al segle XVIII, es va dur a terme la construcció de la masia annexa, que es va unir a la torre original a través d’un pont. Avui, la Torre Vella de Salou ─que ha viscut diversos processos de restauració─ presenta tres plantes d’alçada comunicades per una escala de cargol feta de pedra.

Avui, el primer pis de la Torre Vella de Salou acull ─de manera permanent─ el Museu de l’Esmalt. La planta central i la inferior s’utilitzen com a escenari per diferents exposicions d’art de caràcter temporal.

Així mateix, la finca ─on trobareu uns preciosos jardins, així com una estàtua que commemora les sardanes─ ofereix un servei espectacular per tal de celebrar-hi enllaços matrimonials.

I doncs, us perdreu la Torre Vella la propera vegada que visiteu Salou?