Salou, camp base dels Xiquets de Hangzhou en la seva estada castellera a Catalunya

Els Xiquets de Hangzhou marxaran dimecres de Salou, on s’hi han estat prop de 10 dies, per reprendre el viatge que els ha de tornar a casa. Els xinesos han participat per primera vegada a la jornada de dissabte del Concurs de Castells de Tarragona, on hi han actuat en qualitat de colla convidada per l’organització. La colla xinesa no va defraudar ja que va descarregar el tres de nou amb folre, el dos de vuit amb folre i el quatre de vuit, i es va quedar a les portes de coronar també el quatre de nou amb folre. Els Xiquets de Hangzhou van quedar en segon lloc.

© Josep Lluís Sellart / El País
© Josep Lluís Sellart / El País

L’expedició xinesa, formada per uns 170 castellers, s’allotja en un hotel de Salou. Estan apadrinats per la Colla Vella dels Xiquets de Valls, agrupació que manté una relació molt especial amb la capital de la Costa Daurada que, enguany, ha convertit en plaça de nou per commemorar els 30 anys consecutius actuant al mateix hotel.

Xiquets Hangzhou 07

Els Xiquets de Hangzhou van ser fundats per iniciativa de l’empresari tèxtil xinès Qian Anhua, que va conèixer els castells en el transcurs d’un viatge a Catalunya l’any 2009 i va decidir importar-los a la seva colònia tèxtil, Antex (De Qing). La colla xinesa va iniciar la seva activitat el maig del 2010, arran del viatge de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a Xangai per participar a l’Exposició Internacional.

La relació dels Xiquets de Hangzhou amb la Colla Vella és molt estreta i membres de totes dues formacions han viatjat diverses vegades a visitar els altres: dos viatges de la Colla Vella, els anys 2010 i 2015; i dos viatges dels de Hangzhou, el 2012 i el 2015. Durant les seves estades a Catalunya, l’agrupació xinesa ha triat sempre Salou a l’hora d’allotjar-se.

Xiquets Hangzhou 13

El primer viatge dels Xiquets de Hangzhou a Catalunya va ser el 2012 per iniciativa de l’empresa Antex, i també va desplaçar prop de 170 membres de la colla. A Catalunya, els castellers xinesos van participar en diversos assajos de la Colla Vella i van actuar a Valls, Tarragona, Salou o Barcelona, entre d’altres localitats. En aquesta ocasió, convidats per l’organització del Concurs de Castells de Tarragona, els Xiquets de Hangzhou també han actuat a Salou, on hi han plantat castells de set pisos.